Održana treća eSecurity konferencija

Treća međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je od 3. do 5. travnja u hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Ovogodišnja konferencija je donijela veliki broj pratećih događanja kao što su hakerska igra i hands-on radionice, zanimljiva predavanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regije, vrijedne poklone za sve sudionike, a posebne nagrade za najbolje „hakere“.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u okruženju, privukao je više od 150 stručnjaka iz zemlje i inozemstva u području ICT, informacijske sugurnosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja IT rizicima. Kao i svake godine konferencija je donijela veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, radionica o najnovijim prijetnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životuinternetu stvari, kao i naprednim sistemima zaštite. Konferencija je bila organizirana u tri dana tako da se prvog dana, nazvanog ZeroDay, 3. travnja održao hands-on trening, a 4. i 5. travanj su bili namijenjeni za izlaganje i predavanja sponzora, kao i predavanja po pozivu.

Konferenciju su pojsetili IT menadžeri, menadžeri IT sigurnosti, stručnjaci u području cyber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresirani za trendove i praktične savjete u vezi zaštite IT sistema.Konferencija je bila uspješna i po tome što je okupila sudionike ne samo iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i naravno Srbije, već i Nizozemske, Poljske, Izraela, Njemačke i drugih država.

Tokom perioda prije konferencije bila je organizirana hackerska igra #ACK4LIFE. Igra je bila otvorena za sve, a ove godine je okupila preko 200 zainteresiranih „hackera“. Zahvaljujući kompaniji TCSS (Trusted CyberSecurity Solutions) najbolji su dobili besplatne kotizacije za konferenciju i vrijedne nagrade.

Konferenciju je otvorio predsjednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc i tom prilikom naglasio koliki je značaj IT sigurnosti u današnjem svijetu. U nastavku je svim prisutnim učesnicima poželio uspješan rad u dva dana konferencije i iznio osnovne informacije o samom udruženju koje je organizator konferencije. Odmah po otvaranju prvo predavanje održala je Chris Kubecka iz HypaSec koja je ove godine bila keynote predavač.

Tijekom konferencije održano je dosta interesantnih, novih predavanja koja nam pokazuju koliko je osobni oprez i sveobuhvatna sigurnost važna i na koji način možemo od loših momaka da zaštitimo tvrtke u kojima radimo, osobne podatke, ali i pametne uređaje.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.