Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske

Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta, Zrinki Makovac.

Radni spor Zrinke Makovac, koja je u Microsoftu radila preko 14. godina, a među zadnjim poslovima kao voditeljica korporativnih komunikacija i marketinga, trajao je gotovo osam godina. Spor je pokrenut  sredinom  2011. godine, nakon poslovno uvjetovanog otkaza koji je gospođi Makovac uručen netom što se prijevremeno vratila na posao s porodiljinog dopusta, sa svojim trećim djetetom. 

Marku Makovcu, suprugu Zrinke Makovac, također uručen „poslovno“ uvjetovani otkaz i to samo 2 tjedna nakon što je njegovoj supruzi prestao radni odnos u istoj kompaniji.

Prilikom njihova otkaza Microsoft se, koji je uredno registriran u Hrvatskoj i posluje kao društvo s ograničenom odgovornošću, prema pravomoćnoj presudi gospođe Makovac, kao i prvostupanjskoj nepravomoćnoj presudi u slučaju gospodina Makovca; oglušio o Zakon o radu koji je bio na snazi te nije poštovao zakonom zajamčena prava radnika.

Na pitanje koje smo postavili Microsft Hrvatska radi poštenog informiranja čitaoca portala dobili smo službeni odgovor koji prenosimo u cijelosti:

„Uvijek nastojimo stvarati poticajno, raznoliko i uključivo radno okruženje puno poštovanja, koje našim zaposlenicima omogućuje da budu kreativni, produktivni i korisni, kako među sobom, tako i prema našim partnerima i klijentima. U Microsoftu ne komentiramo pravne procese vezane uz naše sadašnje ili bivše zaposlenike.“ –TatjanaSkoko, direktorica Microsofta u Hrvatskoj

Fotografija preuzeta sa portala: Lider

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.