Kako učenje strojnog jezika mijenja način rješavanja problema?

Naučite zanimanje budućnosti i prijavite se za ljetnu školu učenje strojnog jezika u Petnici…

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju sve zainteresirane studente da se prijave za učešće u internacionalnoj ljetnoj školi „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, koja će se održati u periodu od 3. do 13. kolovoza 2019. godine, u Petnici.
Kako naučiti strojeve da probleme rješavaju „samostalno“, kako računalo može naučiti da sam riješi Rubikovu kocku, da prepozna govor i razumije tekst, da kreira umjetne fotografije – samo su neki od zanimljivih projekata na kojima su tokom prethodnih ljetnih škola radili diplomanti i studenti.
Učesnici će biti u prilici da se kroz intenzivna cjelodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama strojnog učenja i da obogate svoje znanje, kako teorijskim tako i praktičnim radom, kroz sudjelovanje u grupnim ili individualnim projektima na odabranu temu. U tome će im pomoći inženjeri Microsoft razvojnog centra u Srbiji, profesori Univerziteta u Beogradu, i drugi renomirani predavači iz ovog područja.
Neke od tema koje će obuhvatiti ovogodišnja ljetna škola su: osnove strojnog jezika, učenje bez nadzora, konvolucione neuralne mreže, rekurentne neuralne mreže, učenje s podsticajem i brojne druge.
Za ljetnu školu strojnog jezika mogu se prijaviti zainteresirani diplomanti i studenti osnovnih studija tehničkih i matematičkih disciplina. Ohrabrujemo i motivifane studente drugih disciplina koji žele da nauče više o da se prijave, a poznavanje matematike i programiranja smatrati će se prednošću. Natječaj za ovogodišnje sudionike „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, otvoren je do 28. veljače 2019. godine, a prijava se vrši na http://psiml.petnica.rs/apply.php

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.