HTC VIVE U PARTNERSTVU S MOZILLOM I AWS

Novi preglednik besprijekorno se integrira s platformom Amazon Sumerian kako bi brzo izgradio i implementirao web-stranice u virtualnoj stvarnosti

Kako bi se web sadržaj jednostavno prenio u virtualnu stvarnost, HTC Vive surađuje i s Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i tvrtkama alate za jednostavno stvaranje i pokretanje VR iskustava. Prva kompanija koja će na CES-u demonstrirati novu platformu bit će Fidelity Investments, koji će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfelj u VR putem prilagođenog okruženja dizajniranog za novi preglednik.

“Naš je ovogodišnji cilj da po prvi put prenesemo svakodnevne računalne aktivnosti u VR”, rekao je Michael Almeraris, potpredsjednik odjela partnerstva i sadržaja u HTC VIVE. “Kroz suradnju s Mozillom i Amazon Web Services, zatvaramo prazninu u XR računalstvu (XR – Extended Reality), osnažujući korisnike Vivea s više sadržaja u sustavima, a istovremeno omogućujući programerima i tvrtkama brzo stvaranje sadržaja za iste te korisnike.”

Mozilla Firefox
Surfanje Internetom danas je nespretno, a navigacija otežana. HTC Vive se okreće Mozillinom Firefoxu kako bi redefinirao viziju VR iskustva na webu. Ovo partnerstvo omogućuje potpuno optimizirano iskustvo pretraživanja Interneta u virtualnoj stvarnosti za brže i jednostavnije pretraživanje, pristup omiljenim VR web-lokacijama za kupnju, istraživanje, surfanje, gledanje videozapisa i još mnogo toga. Firefox će biti zadani internetski preglednik za Vive, Vive Pro i nadolazeći VIVE Cosmos.

“Raduje nas suradnja s Amazonom i HTC-om kojom ćemo potvrditi web kao najbolji način za doživljaj 3D sadržaja s Interneta na najboljim VR uređajima na tržištu,“ rekao je Sean White, direktor odjela istraživanja i razvoja u Mozilli. „Na ovu platformu donosimo Firefox Reality kako bismo korisnicima omogućili sigurno, brzo i privatno iskustvo na sljedećoj generaciji hardvera.”

Amazon Sumerian
HTC Vive se udružuje i s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo pravi web VR. Kroz ovu suradnju, razvojni programeri HTC Vivea moći će izraditi visoko realistične, VR-optimizirane web stranice, bez potrebe za specijaliziranim znanjima programiranja. Koristeći Sumerian, programeri će brzo zamisliti, testirati i objaviti VR-optimizirane web stranice trenutno dostupne internim testerima, autoriziranim korisnicima ili javnosti. Uz VR stranice, AWS i HTC planiraju integrirati Sumerian s Viveportom, što će ubrzati objavljivanje VR iskustava na platformi te ih učiniti dostupnijim krajnjim korisnicima.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.