Održana konferencija CORP2IN


U Zagrebu je održana konferencija CORP2IN, sa središnjom temom inovacija uz pomoć digitalnih tehnologija.

Organizatori konferencije, Eventa01 i Algebra LAB, privukli su više od 200 posjetitelja koji su kroz niz predavanja i radionica dobili pregled ključnih tehnoloških trendova i naučili više o njihovom utjecaju na razvoj novih poslovnih modela. Naglasak konferencije bio je na poslovnim modelima i inovativnosti, koji su dodatno poduprti prikazom uspješnih međunarodnih i domaćih primjera iz prakse.
Corporate Innovation & Intrapreneurship (CORP2IN) je najveća platforma u Hrvatskoj koja okuplja zajednicu (community) svih koji žele biti dio inovativnog ekosustava. Kroz razmjenu ideja i prezentaciju stvarnih izazova, pružaju se primjenjiva rješenja koja funkcioniraju te se otvara prilika da se sudionici povežu i uče od najboljih na području inovativnosti. Od 2015, godine na godišnjoj razini organiziraju se meetupi, radionice te središnje konferencije na kojima se okupilo više od 1500 sudionika u kreativnom i kolaborativnom prostoru.
Uvodno predavanje CORP2IN konferencije održao je Ken Finnegan, bivši glavni tehnološki savjetnik Irske agencije za razvoj (Irish Development Agency), osvrnuvši se tijekom predavanja na glavne razloge zbog kojih Irska kotira kao deseta zemlja u svijetu u području inovacija. Plenarno predavanje prvog dana konferencije održao je Henri Jacobs, futurist i predsjednik Techventures iz Belgije; njegov je naglasak bio na modelima upravljanja tvrtkama koji su jednostavno nužni u eri novih tehnoloških trendova, a koji im omogućavaju da osiguraju budućnost – naročito uz eksponencijalan rast značaja novih tehnologija poput umjetne inteligencije, blockchaina ili pak botova.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.