Kako zvuči svjetlost?

Ovo uzbudljivo pitanje Huaweije postavio timu suradnika sastavljenom od umjetnika i AI stručnjaka kako bi proslavili objavljivanje Huawei Mate 20 Pro modela.

Pokazujući napredne AI mogućnosti pametnog telefona kreiran je Sound of Light, ambiciozan projekt kojim je polarna svjetlost transformirana u nikad viđeno audio – vizualno iskustvo.

Sound of Light projekt testirao je granice umjetne inteligencije i njene mogućnosti razvijanja i učenja, pogotovo kada je riječ o prepoznavanju slika i stvaranju glazbe. Suradnici su imali zahtjevan zadatak zabilježiti polarnu svjetlost u Norveškoj i naučiti posebno izrađeni AI sustav, koji je dostupan na Huawei Mate 20 Pro uređaju, da prepozna ključne značajke svjetlosti i pretvori ih u glazbene elemente. Ovi originalni dijelovi zvuka potom su korišteni kako bi komponirali simfoniju u suradnji s Huawei Mate 20 Pro telefonom. Krajnji izazov za umjetnički tim potom je bio kreairati multi-osjetilno iskustvo koje se suprotstavlja inovacijama u AI-ju s nikad prije viđenim ili slušanim jezikom polarne svjetlosti.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.