Sigfox umrežio milijardu ljudi


Na Sigfox Connectu u Berlinu, najvećoj svjetskoj konferenciji posvećenoj internetu stvari, objavljeno je kako je tvrtka Sigfox svojom mrežom povezala preko milijardu ljudi…

Pokrivenost sedmine svjetskog stanovništva govori u prilog globalnosti Sigfoxove mreže u koju je uključena i Hrvatska preko tvrtke IoT Net Adria koja je ekskluzivni operator Sigfox u Hrvatskoj.
Uzbudljivo je vidjeti kako Internet stvari a posebno Sigfox, rastu i sazrijevaju iz godine u godinu. Nove funkcionalnosti koje dolaze, otvaraju do sada nezamislive primjene tehnologije Interneta stvari i nove načine interakcije sa objektima oko nas“ smatra Bruno Crnički, osnivač i suvlasnik IoT Net Adrije. Crnički u tom smislu posebno ističe jedan od noviteta ovogodišnje konferencije, uređaj i servis za praćenje imovine pod nazivom Sigfox Bubble, koji će omogućiti niz potpuno novih funkcionalnosti koje do sada nisu nigdje postojale a čija se prva komercijalna primjena očekujemo za otprilike šest mjeseci.
Uz Hrvatsku, u Sigfox mrežu uključene su još 52 države, a zadnje koje su se priključile su Rumunjska, Norveška, Kenija, Peru, Gvatemala i Honduras. „Od početka smo uvjereni da će globalna mreža namijenjena komunikaciji malih količina podataka promijeniti svijet. Sada kada smo uspjeli umrežiti milijardu ljudi, stvaramo prostor za IoT revoluciju. Pomoću svoje jedinstvene iPhone platforme i njenog Appstorea, Apple je startupovima otvorio goleme mogućnosti da postanu „jednorozi“, odnosno da se razviju na način na koji su mislili da to nikada neće biti moguće. Stvorivši svoju jedinstvenu globalnu mrežu i njezin rastući ekosustav, Sigfox sada otvara Appstore za IoT“, izjavio je u sklopu konferencije suosnivač Sigfoxa, Ludovic Le Moan.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.