Tech Hosted 2018 by LANACO, Ana Lojić, LANACO

Ovih dana je u Banja Luci održana četvtra po redu konferencija Tech Hosted 2018 by LANACO.

U trajanju od pet dana LANACO Tehnološki centar je bio mjesto jedinstvenog spoja stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata, te studenata i predstavnika privrednog sektora.
Prvi dan Tech Hosted by LANACO konferencije je bio u znaku globalnih IT lidera i IT stručnjaka iz zemlje i regije. U okviru panel diskusije koja je otvorila ovogodišnju konferenciju na temu: Blockchain i Cryptocurrency – Realni ekonomski utjecaj, stručnjaci iz ovog područja govorili su o jednoj od najintrigantnijih tema globalnog IT-a, dok su posjetioci bili u mogućnosti da na pravom mjestu, u pravo vrijeme i na pravi način saznaju nešto više o ovom globalnom trendu.
Drugi dan Tech Hosted by LANACO konferencije je bio u znaku Digitalne transformacije u medicini  o terminu poznatom kao Medicina 2.0. Na Panel diskusiji, uz prisustvo eminentnih stručnjaka iz područja medicine i IT-a, govorilo se o načinima upotrebe i značaju IT-a pri efikasnijem liječenju pacijenata, prevenciji pojedinih bolesti i njegovom utjecaju na daljnji razvoj medicine.
Na trećem danu konferencije najviše pažnje je posvećeno temama vezanim uz e- Upravi, elektronskim potpisima i njihovoj primjeni, infrastrukturi javnih ključeva i GDPR-u.
Četvrti dan Tech Hosted konferencije je posvećen digitalnoj transformaciji u industriji transporta kao jednoj od najizloženijih svjetskih grana privrede utjecaju digitalne transformacije. Procjena je da će vrijednost projekata digitalne transformacije u transport na globalnom nivou do 2025. dostići 8 trilijuna dolara.
Peti dan je bio u znaku studenata koji su zainteresirani za unapređenje svog znanja iz oblasti IoT i Big Data. Uz prisustvu vrsnih profesora, asistenata i studenata Univerziteta iz Sarajeva, Univerziteta iz Istočnog Sarajeva, Sveučilišta iz Mostara, Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, te Univerziteta iz Banja Luke, govorilo se o načinima i značaju učenja o digitalnoj transformaciji.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.