Okrugli stol “Digitalno bez prepreka”


Na Okruglom stolu razgovaralo se o Direktivi (EU) 2016/2102 i usklađivanju EU zakonodavstva vezano uz pristupačnost, suradnji javnog i IT sektora.

Okrugli stol otvorio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić koji je naglasio kako nema digitalnog društva ako u njega nisu uključeni svi građani. Glavninu svoga izlaganja posvetio je Prijedlogu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora kojim se u hrvatsko zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. godine o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora. Prijedlog Zakona prošao je prvo čitanje u Hrvatskom saboru te se očekuje njegovo donošenje krajem ove ili početkom 2019. godine.

U ime Udruge slijepih Zagreb na Okruglom stolu su govorili Goran Denis Tomašković i Zvonimir Staničić. Tajnik Udruge Goran Denis Tomašković naglasio je važnost ovog okupljanja jer se u ovom tjednu obilježava i Međunarodni dan bijelog štapa, koji se obilježava svakog 15. listopada.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.