Prvi dan Tech Hosted by LANACO konferencije u znaku globalnih IT lidera

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počela je 15.10.2018. godine u Banja Luci.

Posjetitelji su za vrijeme prvog dana konferencije, u okviru panel diskusije, imali priliku ćujti o blockchainu i kriptovalutama, te njihovom realnom ekonomskom utjecaju.

Blockchain i kriptovalute su danas jedne od najintrigantnijih tema globalnog IT-a. Njihova šira primjena u poslovnom okruženju može izazvati velike promjene u dosadašnjem poimanju mnogih tradicionalnih biznisa kao što su to industrije financijskih usluga, banke i osiguranja.

Zbog svega toga, interesitanje za bit ovoga procesa ističu najpoznatiji ekonomisti, pravnici, IT stručnjaci, centralne banke, ali i sigurnosne službe. Ovo je bio dovoljan razlog da se ova tema nađe na prvom danu ovogodišnje Tech Hosted by LANACO konferencije.

U okviru panel rasprave koja je otvorila ovogodišnju konferenciju na temu: Blockchain i Cryptocurrency – Realni ekonomski uticaj, eksperti iz ovog područja govorili su o svojim dosadašnjim dostignućima, dok su posjetitelji bili u mogućnosti da na pravom mjestu, u pravo vrijeme i na pravi način saznaju nešto više o ovom globalnom trendu.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.